T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / ETİMESGUT - Etimesgut Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk Anadolu İmam Hatip Lisesi

Şehit Kaymakam Muhammed Fatih SAFİTÜRK

Şehit Kaymakam Muhammed Fatih SAFİTÜRK

    Muhammed Fatih SAFİTÜRK 12 Eylül 1981 'de Sakarya'nın Geyve ilçesinde doğdu. İlkokulu Pamukova Merkez İlkokulunda , Ortaokulu Adapazarı İmam Hatip Lisesinde, Liseyi Arifiye Öğretmen Lisesinde , Yükseköğrenimini de Marmara Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünde tamamladı.

    Memuriyet hayatına Ulaştırma Bakanlığında başlayan Muhammed Fatih SAFİTÜRK , Kültür ve Turizm Bakanlığında üç yıl uzman yardımcılığı yaptıktan sonra , mülki idare amiri olarak Aydın Valiliği emrine atandı. 

   2009 'da Kastamonu'nun Küre İlçesi Kaymakam Vekili olarak göreve başlayan Muhammed Fatih SAFİTÜRK, Yüksek Lisans Eğitimini Univercity of Exeter 2010'da tamamladı.

   Sırasıyla Kıbrıscık, Kiğı ve Derik 'te Kaymakamlık yaptı.Derik Kaymakamlığı sırasında , 11 Eylül 2016' dan itibaren ilçenin belediyesine kayyum olarak atandı.

Derik'te kaymakam ve belediye başkanı olarak yaptığı başarılı çalışmalar neticesinde , bir taraftan halkın güvenini ve sevgisini kazanırken diğer taraftan bölücü terör örgütünün hedefi haline geldi.

    Muhammed Fatih SAFİTÜRK, 10 Kasım 2016'da kaymakamlık makamında haince gerçekleştirilen tuzaklı saldırıda ağır yaralanmış ve kaldırıldığı hastanede 11 kasım 2016' da şehit düşmüştür.

   Muhammed Fatih SAFİTÜRK evli ve bir çocuk babasıydı.

    Aziz  hatırası Türk Milleti'nin kalbinde sonsuza kadar yaşayacaktır. Mekanın cennet olsun.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 08.10.2019 - Güncelleme: 17.01.2024 12:54 - Görüntülenme: 890
  Beğen | 2  kişi beğendi